Ministerul de Externe face unele precizări privind retragerea Marii Britanii și Irlandei de Nord din UE5Foto1Video© publika.md

Ministerul de Externe face unele precizări privind retragerea Marii Britanii și Irlandei de Nord din UE

, 14 știri, 2 vizualizări

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a fost notificat oficial de către UE, la 27 ianuarie 2020, despre retragerea Marii Britanii și Irlandei de Nord din componența Uniunii Europene și a Comunității Europene a Energiei Atomice începând cu data de 1 februarie 2020, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în conformitate cu Acordul de retragere, semnat la 24 ianuarie 2020, între UE, EUROATOM și Marea Britanie se stabilește o perioadă de tranziție de la 1 februarie până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii pentru încă cel mult 24 luni. În această perioadă, legislația UE continue să fie aplicată de Marea Britanie. În perioada de tranziție la statele membre UE va fi atribuită și Marea Britanie.

În perioada de tranziție tratatele internaționale și aranjamentele fără putere obligatorie, încheiate de UE/EUROATOM sau de statele membre în numele UE, sau de UE/EUROATOM și statele membre UE, vor continua să fie aplicate în raport cu Marea Britanie.