Ministerul de Interne a inițiat o anchetă de serviciu în cazul incendiului de la gunoiștea din Țînțăreni3Foto© zdg.md

Ministerul de Interne a inițiat o anchetă de serviciu în cazul incendiului de la gunoiștea din Țînțăreni

, 6 știri, 8 vizualizări

Ministerul de Interne a inițiat o anchetă de serviciu în cazul incendiului de la gunoiștea din Țînțăreni. Informația a fost confirmată pentru Publika TV de consilierul ministrului de Interne, Alina Zbancă. Și Primăria Capitalei a luat o decizie similară, privind acțiunile angajaților de la Regia "Autosalubritate". Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din Chișinău. De dimineață, primarul Ion Ceban a anunțat că i-a cerut ministrului de Interne, Pavel Voicu, să inițieze o anchetă de serviciu în acest caz. .

"Le-am solicitat de la SPIA și Ministerului de Interne, nemijlocit ministrului, să desfășoare o anchetă de serviciu cu privire la toate circumstanțele și etapele de intervenție, care ar putea să fie cauza, pe de o parte, de la care s-a aprins gunoiștea și care au fost acțiunile tuturor instituțiilor care trebuiau să fie implicate, începând de la Regia „Autosalubritate” și finalizând cu IGSU, dacă s-au făcut toate acțiunile, dacă totul ce a fost necesar s-a realizat.", a spus Ion Ceban, primarul general al Capitalei.

Între timp, purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu, a confirmat că pompierii au reușit să lichideze ultimele focare de pe poligonul din Țânțăreni. În lucrări au fost implicate 38 autospeciale și participă în jur de 85 de pompieri și muncitori de la "Autosalubritate".