Ministerul Economiei pregătește un program de ajutor financiar pentru cetățenii cu venituri mici© noi.md

Ministerul Economiei pregătește un program de ajutor financiar pentru cetățenii cu venituri mici

, 6 știri, 5 vizualizări

Majorarea tarifelor pentru energia electrică nu a putut fi evitată, deoarece întreprinderile au acumulat datorii, a comentat astăzi ministrul Economiei, Vadim Brânzan. Pentru a atenua cât de puțin greutatea care a fost pusă pe umerii cetățenilor după ridicarea prețului la energie, Guvernul pregătește un program de ajutor financiar pentru perioada rece a anului, pentru o categoria de populație cu venituri mici.

„Această scumpire urma să fie aplicată încă jumătate de an în urmă. Fosta guvernare a influența ANRE -ul să amâne această decizie, creînd un deficit de 120 milioane lei la FFE Nord… Deficitul, dacă nu îl acoperi acum, rămâne tot Nordul țării fără electricitate”, a explicat Vadim Brânzan.

Ministrul Economiei a spus că s-a întâlnit cu toți operatorii de pe piața energetică și i-a anunțat că va fi inițiat un audit, pentru a verifica cum influențează direct costurile internaționale la importul energiei electrice, tariful final pentru consumatori și care sunt costurile justificate incluse în acest tarif.