Ministerul Educației a semnat Acorduri de colaborare pentru Dezvoltarea Centrelor de Tineret în alte 11 raioane
Foto: stirilocale.md

Ministerul Educației a semnat Acorduri de colaborare pentru Dezvoltarea Centrelor de Tineret în alte 11 raioane

6 știri, 7

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat Acorduri de colaborare cu 11 autorități ale administrației publice locale de nivelul II privind dezvoltarea Centrelor de Tineret. Anterior, în data de 14 noiembrie 2017, au fost semnate asemenea acorduri de parteneriat cu primele 9 autorități publice locale.

Ministrul Monica BABUC a subliniat importanța consolidării parteneriatelor dintre autoritățile publice centrale și locale, astfel încât tinerii să aibă posibilitatea dezvoltării personale și profesionale la ei acasă.

„Nu știu dacă există ceva mai important decât scopul pe care îl urmărim acum: tinerii noștri să-și găsească rostul în Republica Moldova. Or, deschiderea Centrelor de Tineret în alte 11 raioane oferă noi perspective pentru sporirea nivelului de activism civic, extinderea serviciilor de educație non-formală și dezvoltarea activităților de educare, de consiliere, de promovare a modului sănătos de viață în rândul tinerilor”, a declarat oficialul.

Semnarea acordurilor a fost realizată în contextul implementării Programului de Dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2021 al cărui scop esteconsolidarea capacităților instituționale care ar permite dezvoltarea și extinderea teritorială a serviciilor de tineret, astfel încât să fie sporit numărul de tineri beneficiari.

Prin intermediul programului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va acorda a...

    Citește pe stirilocale.md    Tendințe