Ministerul Justiției a venit cu precizări OFICIALE referitor la suportul financiar suspendat de UE
Foto: www.realitatea.md

Ministerul Justiției a venit cu precizări OFICIALE referitor la suportul financiar suspendat de UE

6 știri, 13

Ministerul Justiției a venit cu precizări oficiale în privința suportului financiar suspendat de Uniunea Europeană (UE) pentru reformele din sectorul justiției a Republicii Moldova.

„1. Suportul financiar alocat de UE pentru reformele în justiție a fost suspendat încă din anul 2015, iar din acea perioadă nu au fost debursate fonduri europene pentru implementarea Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției.

2. Informația distribuită ieri, 11 octombrie curent, de către Delegația UE în Republica Moldova, face referire la decizia prin care sumele blocate în anul 2015 să nu fie debursate Republicii Moldova.

3. Principala cauză a deciziei de a bloca ultima tranșă din finanțarea UE pentru sectorul justiției reprezintă faptul că „autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Alocarea fondurilor și a personalului a fost insuficientă, iar reformele necesare nu au fost implementate” se menționează explicit în comunicatul plasat pe site-ul Delegației UE în Republica Moldova.

Ne așteptăm ca factorii politici responsabili de conducerea Ministerului Justiției, să își asume vina ce le revine pentru restanțele și erorile din 2014 și prima parte din 2015.

    Citește pe realitatea.md