Ministerul Justiției l-a revocat pe Dumitru Țira de la Consiliul de Integritate al ANI. Reacția acestuia6Foto© deschide.md

Ministerul Justiției l-a revocat pe Dumitru Țira de la Consiliul de Integritate al ANI. Reacția acestuia

, 11 știri, 13 vizualizări

Dumitru Țîra a fost revocat de la Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate din partea societății civile. Ministra Justiției, Olesea Stamate, a semnat un ordin în acest sens în care explică decizia de revocare din funcție. Țîra califică ordinul ministrei drept unul motivat politic și nemotivat din punct de vedere legal și juridic.

În ordinul semnat la sfârșitul lunii septembrie de ministra Justiției, se face trimitere la faptul că Dumitru Țîra a candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea PPEM, lucru care ar contravine cu statutul de membru al Consiliului de Integritate al ANI.

În document se precizează că nu poate fi membru al Consiliului de Integritate al ANI persoana care nu este și nu a fost în ultimii doi ani membru al vreunui partid politic, nici nu a desfășurat vreo activitate politică, iar membrii Consiliului au obligația ca în exercitarea atribuțiilor ce le revin, să se abțină de la exprimarea publică a convingerilor lor politice privind activitatea Consiliului sau a Autorității și să nu favorizeze vreun partid politic.