Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat campania „Trecem pe alb”2Foto© noi.md

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat campania „Trecem pe alb”

, 7 știri, 12 vizualizări

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansată campania „Trecem pe alb”, prin care cheamă instituțiile statului să coopereze pentru a combate munca nedeclarată, și a informa societate despre beneficiile muncii la alb și măsurile desfășurate de Guvern în acest scop.

Ministrul Marcel Spatari care sun beneficiile muncii legale, dar și cum poate fi încurajată.

„Ne-am angajat să facem această reformă și să recuperăm încrederea cetățenilor, dar vom reuși doar împreună. Putem să asigurăm salarii și pensii mai bune, drumuri, grădinițe și spitale cu servicii de calitate doar prin încredere și decizie informată. E timpul să lucrăm astăzi, așa cum am vrea să trăim mâine – Trecem pe alb!”, a declarat Spatari.

În acest sens, a fost prezentat și un set de măsuri pentru încurajarea muncii legale. Printre acestea: acordarea subvențiilor pentru munca legală; susținerea tranziției la muncă formală în agricultură, prin introducerea voucherelor pentru declararea muncii zilierilor; digitalizarea registrelor salariaților; promovarea accesului egal și echitabil la muncă; introducerea controalelor mai eficiente și a sancțiunilor directe; promovarea unui salariu minim cât mai apropiat de costul de trai și unificarea salariului minim în sectorul public și privat.