Ministerul Sănătății anunță că Moldova a trecut de punctul critic al acestui val de îmbolnăviri3Foto© tv8.md

Ministerul Sănătății anunță că Moldova a trecut de punctul critic al acestui val de îmbolnăviri

, 5 știri, 6 vizualizări

Tendințele din ultimele două săptămâni arată că Republica Moldova a trecut de punctul critic din acest val pandemic. Autoritățile, care constată o scădere a ratei de spitalizare a pacienților cu COVID-19, speră că treptat presiunea asupra sistemului de sănătate va scădea. Totodată, atenționează populația că nu trebuie să se relaxeze, pentru că de modul de comportament din perioada următoare va depinde foarte mult evoluția ulterioară a situației epidemiologice la nivel național, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Svetlana Nicolaescu, secretar de stat la Ministerului Sănătății, a declarat că valul pandemic curent, care a început în Moldova în luna august, este în descreștere. După ce țara s-a aflat pe creasta valului în luna octombrie, în ultimele două săptămâni se înregistrează o pantă descendentă. Săptămâna trecută au fost raportate 8 208 cazuri noi de infectări, ceea ce reprezintă o descreștere cu 16%, comparativ cu săptămâna precedentă.

„Intensitatea procesului epidemic se reduce practic  în toate teritoriile administrative. La nivel național, în medie incidența pentru ultimele șapte zile constituie 220 de cazuri la o sută de mii populație. Practic am coborât sub nivelul pragului de alertă roșu.