Ministrul Aurescu, la reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova a transmis sprijinul deplin al României2Foto1Video© ziarulnational.md

Ministrul Aurescu, la reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova a transmis sprijinul deplin al României

, 6 știri, 6 vizualizări

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a participat în calitate de invitat special al omologului său de la Chișinău, Nicu Popescu, la Reuniunea Anuală a ambasadorilor R. Moldova, care s-a desfășurat în perioada 18-19 august 2022.

În mesajul său, ministrul Aurescu a transmis sprijinul deplin și multidimensional al României pentru R. Moldova și cetățenii săi, în special pentru reformele necesare în vederea aderării la Uniunea Europeană, precum și în vederea depășirii provocărilor cu care țara se confruntă ca urmare a impactului agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Șeful diplomației române a felicitat autoritățile și diplomații din R. Moldova pentru reușita istorică de a obține statutul de țară candidată pentru aderarea la UE, precum și pentru eforturile de consolidare a rezilienței, de gestionare a provocărilor și dificultăților curente și de reformă de ansamblu a statului. El a evidențiat că România sprijină în totalitate aceste acțiuni, în special integrarea în familia europeană, care reprezintă un obiectiv strategic de politică externă și pentru România.