Ministrul de Externe: Trebuie să demonstrăm suficientă răbdare și perseverență în acțiunile noastre© curentul.md

Ministrul de Externe: Trebuie să demonstrăm suficientă răbdare și perseverență în acțiunile noastre

, 4 știri, 2 vizualizări

„Mulțumim, Europa! Decizia istorică adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Consiliului Uniunii Europene deschide o nouă filă în istoria modernă a țării noastre. Începând de azi devenim oficial candidați pentru aderarea la Uniunea Europeană”. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, informează CURENTUL.

Ministrul s-a declarat onorat. „În calitate de vicepremier responsabil pe integrare europeană sunt onorat să marcăm această zi după 17 ani de când Ministerul Afacerilor Externe a fost redenumit în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Această schimbare a denumirii a reflectat dorința cetățenilor noștri de a duce țara noastră în Uniunea Europeană.

O dorință care reconfirmă astăzi caracterul ireversibil al parcursului nostru european. În aceste luni care au precedat evenimentul de astăzi echipa noastră de la Președinție, Parlament și Guvern a muncit neobosit pentru a demonstra că viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană”, a menționat el.