Ministrul de Externe va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii3Foto© tribuna.md

Ministrul de Externe va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii

, 6 știri, 5 vizualizări

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu va efectua în perioada 18 – 19 aprilie o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii (SUA). Vizita marchează desfășurarea reuniunilor grupurilor de lucru comune tematice în cadrul Dialogului Strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, organizat în contextul simbolic al celebrării anului aniversar de 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-americane, informează TRIBUNA.

În cadrul programului, șeful diplomației Republicii Moldova va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, cu care va discuta modalitățile concrete de aprofundare a cooperării bilaterale în domeniile politic, energetic, de întărire a rezilienței socio-economice și proiectele de asistență pentru dezvoltare implementate cu suportul SUA.

De asemenea, ministrul de Externe, Nicu Popescu se va întâlni la Washington cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai societății civile, centrelor analitice și jurnaliști.