Ministrul Economiei cere combaterea transportului ilegal de pasageri și asigurarea pasagerilor cu centuri de siguranță
Foto: www.moldova.org

Ministrul Economiei cere combaterea transportului ilegal de pasageri și asigurarea pasagerilor cu centuri de siguranță

6 știri, 3

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a cerut astăzi Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței inspectarea activității gărilor auto, evaluarea modului în care sunt prestate serviciile și prezentarea listei cu problemele identificate, până la sfârșitul săptămânii viitoare.

De asemenea, Chiril Gaburici a indicat responsabililor de la ANTA și Î.S. „Gările și Stațiile Auto” să evalueze companiile care prestează servicii de transport călătorilor, în special cursele care circulă spre nordul țării.

„Vedeți ce practici de prestare a serviciilor aplică transportatorii și cum le respectă. Misiunea instituțiilor pe care le conduceți este să se asigure că serviciile prestate oamenilor sunt calitative și sigure. Cetățenii trebuie să se simtă oriunde în siguranță. În cadrul activității dumneavoastră trebuie să fiți mai mult cu oamenii și printre oameni, și mai puțin timp în birouri.”, a indicat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Chiril Gaburici a mai cerut să-i fie prezentate informații despre numărul de curse care nu se îndeplinesc, rutele suplimentare ilicite, modul în care se vând biletele la casele autogărilor.

„Deseori, șoferii cumpără bilete de la casele autogărilor pentru itinerare mai scurte, dar le vând pasagerilor cu prețul curselor depline. Dacă pasagerul nu are bilet, acesta îi plătește direct șoferului. Aceste practici trebuie com...

    Citește pe moldova.org