Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu omologul său din Turcia
Foto: www.publika.md

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu omologul său din Turcia

7 știri, 6

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere oficială cu ministrul Economiei al Republicii Turce, Nihat Zeybekci. Întâlnirea a avut loc în cadrul Forumului Economic Moldova-Turcia, care se desfășoară la Istanbul. Părțile au apreciat pozitiv dinamica relațiilor comercial-economice, menționând importanța organizării forumurilor economice comune, care contribuie direct la crearea condițiilor optime pentru intensificarea cooperării agenților economici din cele două state.

În cadrul întrevederii, ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova a salutat implementarea cu succes a Acordului de Liber Schimb între ambele țări, care a intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2016 și care are drept scop promovarea comerțului reciproc, dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, extinderea schimburilor comerciale, precum și crearea condițiilor pentru continuarea atragerii investițiilor, în special pentru dezvoltarea investițiilor mixte în cele două state.

În context, Chiril Gaburici a reiterat importanța atragerii investițiilor străine în economia Republicii Moldova, în special în agricultură, industria alimentară, sectorul energetic, inclusiv identificarea surselor alternative de energie.

„Asigurarea protecției investițiilor și oferirea unui climat de afaceri atractiv cu o serie de facilități pentru potențialii investitori sunt prioritățile...

    Citește pe publika.md