Ministrul Finanțelor: Anul viitor va fi unul dificil4Foto© deschide.md

Ministrul Finanțelor: Anul viitor va fi unul dificil

, 8 știri, 22 vizualizări

Totuși, pentru 2022 este planificată majorarea salariilor bugetarilor, alocarea banilor pentru compensarea parțială a tarifelor la gazele naturale, majorarea Fondului Național de Dezvoltare Regională, notează IPN.

Ministrul finanțelor spune că bugetul pentru anul 2022 este unul orientat spre ocrotirea sănătății,  spre susținerea mediului de afaceri și dezvoltare regională. De asemenea, prioritar este pachetul social ce prevede compensarea tarifului la gaze și a celui la energia termică, extinderea listei criteriilor de eligibilitate pentru acordarea ajutorului pentru perioada rece a anului și majorarea cuantumului acestui ajutor de la 500 la 700 de lei.

„Bugetul pentru anul 2022 se bazează pe un program pe guvernare orientat spre cetățeni, un program orientat spre eradicarea schemelor de corupție, pierderilor de bani bugetari. Este un buget care vine să susțină cetățenii Republicii Moldova, mediul de afaceri. Și anul viitor, ne vom confrunta cu 2 crize majore care au lovit puternic Republica Moldova, criza COVID-19 și criza energetică.