Ministrul finanțelor: Vom majora salariile primarilor3Foto© observatorul.md

Ministrul finanțelor: Vom majora salariile primarilor

, 5 știri, 7 vizualizări

Ministra a explicat, în cadrul emisiunii „O nas” de la postul de televiziune Jurnal TV, că primăriile locale vor beneficia de un procent mai mare din impozitul pe venit atât al persoanelor fizice din localitate, cât și al persoanelor juridice.

Natalia Gavriliță anunță că vor fi majorate salariile, în special pentru majoritatea angajaților din sistemul bugetar. „Vom întreprinde anumiți pași pentru ca cetățenii cu venituri limitate să primească o susținere mai mare din partea statului. Este vorba despre majorarea sumei de bani pentru perioada rece a anului și ajutorul pentru pensionarii cu venituri mici pentru acoperirea cheltuielilor pentru electricitate”, a declarat ministra.

Potrivit ei, unele categorii de angajați, de exemplu, directorii și vicedirectorii de școli, vor beneficia de o majorare mai mare de 10% a salariului. În unele situații, creșterea va fi de la 1500 la 2000 de lei pe lună. „De asemenea, vom majora salariile primarilor pentru că la nivel local au existat cazuri când primarii primeau salarii mai mici decât directorii caselor de cultură. Noi vom corecta anumite salarii”, a declarat ministra.