Ministrul Gaibu a venit „cu clarificări, chiar dacă cu ceva întârziere” referitor la dosarul penal în care a fost vizat© curentul.md

Ministrul Gaibu a venit „cu clarificări, chiar dacă cu ceva întârziere” referitor la dosarul penal în care a fost vizat

, 5 știri, 12 vizualizări

„Fără ca să intrăm prea mult în detalii, cazul investigat se referă la un credit în valoarea enunțată de 580 mii + lei oferiți soției pentru a procura un imobil. Deci sursa banilor este banca. Ce activitate criminală poate fi aici? Apartamentul, după cum orice client ipotecar prea bine știe, este pus în gaj la bancă, cu toate actele în regulă, altfel nu ar fi fost acceptat. Și chiar dacă eram angajat la bancă nu este scutit nimeni de toată procedura aferentă obținerii unui astfel de credit. Toate detaliile le vedeți chiar în materialul dosarului postat.

Dar la noi spiritul de „pioneri” care văd враг народа în tot ce mișcă nu a murit. Acești „pioneri” utili sunt o mană cerească pentru procurori, chiar dacă e un fâs în spate, pentru că în baza scrisorelelor acestora, pot deschide dosar penal pe fapt. Aceasta înseamnă că procurorii pot investiga și fila (asculta), fără ca persoanele investigate să fie în cunoștință de cauză.

Iar astfel de dosare se numesc ”conserve” pentru că pot fi perpetuate timp îndelungat. Sunt sigur că mulți au pătimit de pe urma acestor practici. Astfel, aparent a fost intentat dosar penal încă în 2013, fără ca eu să fiu informat despre aceasta. În 2015 când am ajuns să fiu în comisia de selecție a guvernatorului băncii naționale, mi-a apărut procurorul cu citația de bănuit.