Andrei Galbur participă la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfășoară la Viena
Foto: tribuna.md

Andrei Galbur participă la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfășoară la Viena

14 știri, 3

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Andrei Galbur a rostit, astăzi, o alocuțiune la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE care se desfășoară la Viena în perioada 7-8 decembrie 2017.

După cum comunică TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, în discursul său, șeful diplomației moldovenești a abordat chestiuni de actualitate de pe agenda OSCE, punctând importanța unei atitudini cuprinzătoare la capitolul securitate, necesitatea revitalizării controlului armamentelor convenționale în Europa, precum și onorării angajamentelor internaționale asumate de către statele participante, măsuri care fundamentează capacitățile și eforturile organizației în vederea prevenirii și gestionării crizelor din regiune, implicit a celei ucrainene, având în vedere impactul ei pentru mediul de securitate regional.

În ceea ce privește conflictul transnistrean, ministrul Galbur a reconfirmat importanța procesului de negocieri în formatul „5+2” și, în context, a reuniunii de la Viena din 27-28 noiembrie 2017. El a exprimat mulțumiri președinției austriece a OSCE pentru aportul ei valoros în acest sens. Oficialul moldovean a subliniat determinarea autorităților de la Chișinău de a continua eforturile susținute în vederea identificării unei soluții cuprinzătoare și durabile prin acordarea unui statut special regiunii transnistrene, cu respectarea s...

    Citește pe tribuna.md