Ministrul Justiției va solicita reaprobarea proiectului de modificare a Constituției Republicii Moldova5Foto© deschide.md

Ministrul Justiției va solicita reaprobarea proiectului de modificare a Constituției Republicii Moldova

, 28 știri, o vizualizare

„Ca urmare a înțelegerilor avute cu Consiliul Europei, agrementelor cu privire la proiectul de modificare constituțională, voi solicita reaprobarea proiectului de modificare Constituției, cu unele ajustări pentru a respecta și soluția pronunțată de Curtea Constituțională”, a declarat Fadei Nagacevschi, citat de radiochisinau.md.

El a precizat că adoptarea modificărilor respective face parte din angajamentele asumate de Republica Moldova pentru obținerea susținerii financiare din partea Uniunii Europene și FMI.

Curtea Constituțională a respins săptămâna trecută un proiect de modificare a Legii Supreme, propus de Guvern, care prevede mai multe amendamente care țin de procedura de numire a judecătorilor și de activitatea Consiliului Superior al Magistraturii. Judecătorii Curții au constatat încălcarea unor norme de procedură, dar și-au exprimat rezervele și în privința unor prevederi ale proiectului. Curtea a notat că proiectul nu respectă condițiile de revizuire a Legii Supreme și nu poate fi înaintat spre examinare Parlamentului.