Ministrul Justiției: Vor fi schimbări urgente la instituțiile subordonate Ministerului, ca asemenea cazuri să nu mai fie3Foto© tribuna.md

Ministrul Justiției: Vor fi schimbări urgente la instituțiile subordonate Ministerului, ca asemenea cazuri să nu mai fie

, 6 știri, 10 vizualizări

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, astăzi – în cadrul unei conferințe de presă, a venit cu declarații după ședința Consiliului Suprem de Securitate, informează TRIBUNA.

„Noi am discutat inclusiv cazul de ieri cu privire la eliberarea din detenție a domnului Vladimir Filat”, a declarat Nagacevschi.

Prin urmare, ministrul a comunicat și alte detalii cu privire la subiect. „La data de 30 iulie 2019 a fost emisă o primă încheiere a Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana, prin care a fost redus termenul de detenție pentru condiții de detenție inumane. O a doua hotărâre, iarăși – emisă de aceeași Judecătorie, la 12 octombrie, emite o nouă încheiere prin care mai reduce o dată termenul de detenție a domnului Filat. Tot pentru condiții inumane”, a spus ministrul.