Ministrul Justuției, despre numirile de la CSM: Corporativism, niște lucruri urâte3Foto© deschide.md

Ministrul Justuției, despre numirile de la CSM: Corporativism, niște lucruri urâte

, 4 știri, 4 vizualizări

„Mie nu-mi place ce se petrece la CSM. De asta m-am și separat. Am constatat revenirea la corporatism și abordare exclusiv tehnică și prin prisma unor interese personale a activității CSM (...) Sunt elemente corporatiste în cadrul CSM, care blochează calea de acces a persoanelor integre la anumite funcții de conducere. (...) Legislația a fost modificată ca să nu intre CSM în deliberări permanent secrete”, a declarat Ministrul Nagacevschi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Nagacevschi a menționat că la CSM se întâmplă „niște lucruri urâte. „Când se grupează grupuri de interese pentru promovarea anumitor candidaturi favorabile unui sau altui grup. Presupun că s-a sperat că e vacanță, sfârșit de iulie și nu va exista o așa atenție nici din partea politicienilor, nici din partea presei și se va trece așa, pe sub masă, toată istoria respectivă.

Orice le-ai spune, înțelegerile se fac pe culoare, nu în cadrul ședințelor. Membrii între ei se înțeleg: „Tu ai interes ca o persoană să fie promovată, eu am interes ca o altă persoană să fie promovată”. Ei se înțeleg, bat palma și promovează acei membri față de care au interes”, a adăugat ministrul Justiției.