Ministrul ucrainean de externe, vizită în România. Dmitro Kuleba, primit de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Bogdan Aurescu3Foto© deschide.md

Ministrul ucrainean de externe, vizită în România. Dmitro Kuleba, primit de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Bogdan Aurescu

, 4 știri, 3 vizualizări

Prim-ministrul României Nicolae Ciucă l-a primit, vineri, la Palatul Victoria, pe ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, cu care a analizat situația de securitate din regiune în urma agresiunii militare ruse.

Premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 000 de refugiați ucraineni intrați în România de la izbucnirea războiului.

„A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional. Cu aceeași ocazie, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene", se precizează într-un comunicat al Guvernului de la București.