Mircea Geoană: Este clar că Rusia vrea să păstreze Republica Moldova în sfera sa de influență, la fel ca pe Ucraina3Foto© publika.md

Mircea Geoană: Este clar că Rusia vrea să păstreze Republica Moldova în sfera sa de influență, la fel ca pe Ucraina

, 5 știri, 14 vizualizări

Republica Moldova încearcă să iasă din sfera de influență a Federației Ruse, iar NATO, UE și Bucureștiul o vor ajuta în acest demers. Declarația a fost făcută de adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, pentru Digi24. Pentru aceeași sursă, oficialul a argumentat și solicitarea recentă a președintelui Maia Sandu către Occident ca să ne ofere sisteme antiaeriene.

"Solicitările de sisteme antiaeriene de la Chișinău au venit din momentul în care a apărut realitatea crudă precum că Federația Rusă n-are limite în ceea ce privește dorința de a controla fostul imperiu, într-o formă sau alta. Deci, nu sunt indicii de capacitate militară că Federația Rusă să poată să ajungă să facă joncțiunea Odesa-Transnistria.

Este o operațiune militară care astăzi nu este în capacitatea Rusiei, dar strategic, așa cum Federația Rusă vrea să păstreze Ucraina în sfera sa de influență, este clar că și pe Republica Moldova dorește să o păstreze. Poate să o păstreze? Depinde de noi și moldoveni.