Mitropolia Moldovei obiectează împotriva restricțiilor legate de ritualul împărtășaniei© deschide.md

Mitropolia Moldovei obiectează împotriva restricțiilor legate de ritualul împărtășaniei

, 5 știri, 33 vizualizări

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldovei obiectează împotriva unui punct din decizia Comisiei Naționale de Sănătate Publică, din data de 29 mai, care impune, odată cu redeschiderea bisericilor, „abținerea de la ritualul sfintei împărtășanii” ca măsură pentru diminuarea riscului de infectare cu noul tip de coronavirus, transmite IPN.

Într-o circulară emisă astăzi, 1 iunie, Mitropolia Moldovei menționează a luat cunoștință cu decizia Comisiei și crede că măsurile recomandate sunt firești în contextul în care epidemia nu a fost eradicată definitiv. „Biserica a pledat și va pleda ferm pentru respectarea normelor sanitare și de igienă”. Dar Mitropolia Moldovei are „o obiecție majoră” legată de abținerea de la ritualul sfintei împărtășanii.

„Subiectul Împărtășaniei este foarte important și existențial pentru Biserică, de aceea nu poate constitui obiectul unor dezbateri publice și tratat într-o argumentare pur laică. Ea nu poate fi negociată pentru că constituie leacul nemuririi, izvorul luminii, nădejdii și al unirii cu Dumnezeu”, se menționează în circulara semnată de Mitropolitul Vladimir. „Biserica Ortodoxă își rezervă dreptul, ghidându-se de propriile rânduieli și învățături, să se împărtășească în continuare, așa cum a făcut-o și până acum”, se mai spune în ordinul bisericesc.