Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice2Foto© unimedia.info

Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

, 4 știri, 3 vizualizări

Bănci și Asigurări *Acest material este sponsorizat

În contextul pandemiei și scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca - OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel satisfăcător al rentabilității pentru primele șase luni ale anului 2020. Necătând la impactul economic cauzat de situația de urgență în sănătate, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, Mobiasbanca a înregistrat  o dinamică pozitivă a creditării cu amănuntul +30,8%, datorită creditelor de consum ce au înregistrat o creștere de +17,9% și a creditelor ipotecare cu +52,8% creștere.

Activitatea de creditare pe partea segmentului corporativ a fost afectată de stagnarea multor activități comerciale în situația de urgență, înregistrând o creștere de 4.1% vs. perioada similară în 2019, datorită creșterii împrumuturilor persoanelor juridice nerezidente. Din aceleași cauze a fost impactată și rata creditelor neperformante (11.9%), fiind în creștere față de primul trimestru (6%), totuși, profilul de risc este unul moderat și bine monitorizat.

„Era de așteptat să avem rezultatele afectate de contextul actual. Totuși, în acest mediu dificil pentru toată lumea,  banca are un bilanț stabil și un nivel de lichiditate confortabil. Această situație excepțională ne-a servit drept catalizator pentru accelerarea proiectelor de digitalizare și dezvoltare a vânzărilor, este un exercițiu mai mult de reinventare și inovare, decât de rezistență.