Modelul Cehiei de relaxare a restricțiilor a eșuat. Țara înregistrează acum cifre record iar sistemul său sanitar este copleșit2Foto© deschide.md

Modelul Cehiei de relaxare a restricțiilor a eșuat. Țara înregistrează acum cifre record iar sistemul său sanitar este copleșit

, 5 știri, 6 vizualizări

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Cehia a avut o strategie proprie în ceea ce privește abordarea situației epidemiologice. Modelul său de relaxare completă a restricțiilor a eșuat, iar acum țara înregistrează cifre record și cere sprijin extern în lupta împotriva Covid-19, potrivit Mediafax.

Dacă în iunie anul trecut cehii erau relaxați și redeschideau terasele, acum se luptă cu situația în care spitalele sunt pline la capacitate maximă și cer ajutor țărilor europene pentru tratarea pacienților infectați.

În martie anul trecut Cehia a fost prima țară care a impus purtarea măștii de protecție. A organizat campanii de promovare, a oferit lumii explicații medicale și a reușit mobilizarea în masă cu ajutorul unui slogan: „Dacă amândoi purtăm mască eu te protejez pe tine, tu mă protejezi pe mine și suntem amândoi în siguranță”, potrivit Mediafax.