Modificările la Legea Bugetului de Stat au fost votate lectură finală, dar nu fără replici acide și scântei între deputați2Foto1Video© agora.md

Modificările la Legea Bugetului de Stat au fost votate lectură finală, dar nu fără replici acide și scântei între deputați

, 6 știri, 4 vizualizări

Modificările la Legea Bugetului de Stat au fost votate lectură finală în cadrul ședinței de plen a Parlamentului. Totuși, procedura de vot nu a trecut fără un schimb intens de replici acide între aleșii poporului. Cele mai multe discuții le-a stârnit amendamentul deputatului Platformei DA, Alexandru Slusari, prin care cerea redirecționarea 400 de milioane de lei pentru fondul de subveționare în agricultură.

În condițiile în care propunerea lui Slusari nu a fost aprobată nici de Cabinetul de miniștri, șeful Direcției Juridice, Ion Creangă, a declarat că amendamentele ce țin de finanțare, nesusținute de Guvern, sunt neconstituționale.

„Este o situație specifică prin care se stabilește că toate amendamentele care atrag cheltuieli financiare trebuie să fie aprobate obligatoriu de Guvern. Parlamentul nu este în drept să adopte un amendament neconstituțional și ele nu se mai supun votului”, a declarat Creangă.