Deputata care a făcut două cursuri în „limba de stat”: Vă rog să-mi puneți întrebările în limba rusă

Deputata care a făcut două cursuri în „limba de stat”: Vă rog să-mi puneți întrebările în limba rusă

9 știri, 2

Deputata socialistă Elena Hrenova a solicitat joi în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, unde a prezentat un proiect de lege, ca întrebările ce ar urma să-i fie puse să fie doar în limba rusă.

În cadrul ședinței Legislativului, prezentând proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea articolului 13 din legea cu privire la pensiile de asigurare sociale de stat, Hrenova a cerut să âi fie adresate întrebări în limba rusă.

Motivul invocat de către Elena Hrenova este că nu cunoaște prea bine „limba de stat”, deși ar fi făcut două cursuri de studiere a limbii române.

„Stimați colegi, mă adresez vouă. Vă rog să-mi puneți întrebările în limba rusă. Voi cu toții o cunoașteți. Eu vorbesc puțin limba de stat. Am făcut doar două cursuri de limba de stat. Învăț câte puțin”, a declarat deputata care locuiește în Republica Moldova încă de la începutul anilor `80

De menționat că parlamentara este născută în anul 1950, în orașul Kamîșlov, regiunea Sverdlovsk, Federația Rusă. Școala medie a absolvit-o în Rusia, după care s-a mutat în Republica Moldova, pe atunci parte a URSS. A absolvit Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova, dar și Institutul Moldovenesc de Stat al artelor.

    Citește pe independent.md