Moldova, ai președinte cu film! Igor Dodon rescrie istoria printr-un film moldovenist

Moldova, ai președinte cu film! Igor Dodon rescrie istoria printr-un film moldovenist

7 știri, 24

Și-a lansat filmul chiar în ziua în care s-a împlinit un an de când a câștigat alegerile prezidențiale. Igor Dodon a evitat să spună cât l-a costat filmul.

„Nu a fost cheltuit nici un leu din banul public, din bugetul de stat.

– De unde?

– Când vom finaliza episodul trei, vom veni cu o informație detaliată.

– Acest film este sub patronatul președintelui RM?

– Cine investește bani aici?

– Poporul Republicii Moldova.

– Dar să ne spuneți câți bani domnule Președinte.”

Nu s-a trecut fără incidente. Unei persoane nu i s-a permis nici să stea pe scaunul din apropierea cinematografului. Înainte de a intra în cinematograf, toți au fost minuțios verificați. La premieră au avut acces doar cei care aveau invitații.

„La film am venit, pentru că ne era interesant despre ce relata acest film, totuși d-nul Ceban ne-a întâmpinat și ne-a spus că fără anumite invitații nu avem acces la acest film”.

„Nu am fost lăsați să intrăm înăuntru, deși am vrut. I-am solicitat și d-nului Ceban să ne facă acces că suntem 5 sau 6 tineri aici să vedem și noi această manipulare, însă nu ne-au lăsat”.

În varianta originală, filmul este sonorizat în limba română, fiind subtitrat în limba rusă. Igor Dodon a declarat că după alegerile parlamentare din 2018, „Istoria Românilor” va fi înlocuită cu „Istoria Moldovei”. Asta deși copiii săi învață într-un liceu cu predare în limba română, iar mama sa este profesoară ...

    Citește pe tv8.md