Moldova – ținta unui război hibrid, purtat de Rusia

Moldova – ținta unui război hibrid, purtat de Rusia

4 știri, 21

Moldova este ținta unui război hibrid din partea Federației Ruse, care îmbracă forme dintre cele mai diverse: campanii de dezinformare, propagandă agresivă, măsuri economice defavorabile sau susținerea forțelor pro-ruse din țară.

Congresmanul american Will Hurd a vorbit despre presiunile exercitate de Rusia în cadrul unei dezbateri organizate la Washington de German Marshall Fund.

Discuțiile au evidențiat faptul că scopul lui Vladimir Putin este să restabilească integritatea teritorială a URSS și ceea ce îl împiedică să facă acest lucru este UE, NATO și Statele Unite.

"Trebuie să susținem țările care sunt în prima linie deoarece ceea ce se va întâmpla acolo se va petrece și în alte țări, Moldova de exemplu este un bun exemplu. Faptul că Rusia a reușit să se infiltreze în anumite provincii, să susțină candidați care au militat pentru separatism în Moldova... O să fie alegeri acolo în câteva luni. Și acolo va fi același gen de presiune pe care l-am văzut și în Statele Unite", a spus Congresmanul republican, Will Hurd.

Congresmanul american a discutat de altfel despre situația din țara noastră și cu președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în timpul unei vizite efectuate în Statele Unite luna trecută.

În context, congresmanul a apreciat eforturile Republicii Moldova pe calea apropierii de Vest și și-a exprimat regretul că acordurile internaționale privind regiunea tra...

    Citește pe publika.md