Moldova va beneficia de 50 de milioane de dolari din partea Băncii Mondiale3Foto© jurnal.md

Moldova va beneficia de 50 de milioane de dolari din partea Băncii Mondiale

, 9 știri, 5 vizualizări

Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale va finanța Proiectul privind Competitivitatea Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii, în valoare de 50 de milioane de dolari. Proiectul va ajuta țara să reducă povara de reglementare, să sporească accesul la finanțare, să îmbunătățească competitivitatea exporturilor întreprinderilor moldovenești, se menționează într-un comunicat de presă, citat de IPN.

„Proiectul privind Competitivitatea Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii va continua conlucrarea de durată a Grupului Banca Mondială cu autoritățile moldovenești pe probleme financiare și de dezvoltare a sectorului privat pe care am avut-o în ultimul deceniu”, a declarat Inguna Dobraja, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru R.Moldova.

Companiile beneficiare ale Mecanismului de granturi de cofinanțare (MGC) vor include exportatori noi și potențiali, direcți și indirecți. De acest instrument vor beneficia și furnizorii de servicii de dezvoltare a afacerilor. De asemenea, proiectul va fi în beneficiul companiilor deținute și gestionate de femei, care se confruntă cu o probabilitate disproporționată de a exporta mai puțin decât companiile deținute de bărbați și care au mai multe dificultăți în obținerea unui împrumut, se arată în comunicatul de presă al Băncii Mondiale.