Moldova va colabora cu România în domeniul energiei din biomasă
Foto: www.publika.md

Moldova va colabora cu România în domeniul energiei din biomasă

9 știri, 5

Un memorandum de colaborare în domeniul energiei din biomasă a fost semnat astăzi, la Chișinău, între Clusterul Energiei din Biomasă din Republica Moldova și Clusterul Inovativ al Biomasei Green Energy din România, în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile.

Evenimentul se înscrie în misiunea economică de valorificare a biomasei, efectuată de un grup de antreprenori români în Republica Moldova.

"Subiectul biomasei este foarte important pentru țările din Estul Europei, inclusiv pentru R. Moldova. Cooperarea dintre clustere ne deschide uși noi pentru valorificarea de noi proiecte inter-regionale, cum ar fi "InterReg Danube", care să stimuleze dezvoltarea sectorului energiei din biomasă", susține Lajos Vajda, președintele Clusterului Green Energy din România.

Memorandumul stabilește domeniile-cheie și formele de cooperare dintre ambele entități, iar scopul acestuia este de a promova energia pe bază de biomasă și de a consolida eforturile în combaterea schimbărilor climatice. Documentul a fost elaborat cu asistența oferită în cadrul Programului EaPlus.

"Platforma de cooperare a actorilor cheie ce au activități conexe sectorului energiei din biomasă, stabilită după modelul Clusterului din România, este o formă eficientă de cooperare ce prinde rădăcini și în R. Moldova", crede Vladimir Brăgaru, președintele Clusterului Energiei din Biomasă.

Clusterul Energiei din Biomasă di...

    Citește pe publika.md    Tendințe