„Moldovagaz” a început procesul de citire a indicilor contoarelor3Foto© zdg.md

„Moldovagaz” a început procesul de citire a indicilor contoarelor

, 6 știri, 6 vizualizări

Potrivit unui comunicat al instituției, citirea indicilor contoarelor va dura până la 30 noiembrie 2019, de aceea SA „Moldovagaz” solicită respectuos consumatorilor săi să fie receptivi și să permită accesul controlorilor operatorului de rețea la echipamentele de măsurare (contoare).

Conform pct. 66 din Regulament, consumatorul are obligația să asigure accesul personalului operatorului de sistem pentru controlul și citirea indicațiilor echipamentului de măsurare. Pentru că în cazul în care operatorul de sistem nu are acces la echipamentul de măsurare pentru citirea indicilor, conform pct. 81 din Regulamentul, furnizorul emite facturi în baza volumul estimativ al consumului de gaze naturale determinat de operatorul de sistem, pentru o perioadă ce nu depășește 3 luni, se mai scrie în comunicat.

SA „Moldovagaz” recomandă tuturor consumatorilor mun. Chișinău, care din anumite motive întemeiate nu au putut asigura accesul la echipamentul de măsurare (contor), să formeze numărul unic 1304 al Call Centrului pentru a transmite indicii. Important – se transmit doar indicii până la cadranul roșu! Ca alternativă servește pagina web a operatorului de rețea care deservește mun. Chișinău www.chisinaugaz.md unde în Rubrica de pe pagina principală „Serviciul de colectare a datelor” pot fi transmiși indicatorii.