Moldovagaz anunță că contractul de aprovizionare cu gaze în flux revers va fi semnat până la finele anului2Foto© deschide.md

Moldovagaz anunță că contractul de aprovizionare cu gaze în flux revers va fi semnat până la finele anului

, 6 știri, 6 vizualizări

Moldovagaz anunță, contractul de aprovizionare cu gaze în flux revers va fi semnat până la finele anului. Totodată, potrivit unui comunicat de presă al instituției, toate documentele necesare pentru aprovizionarea Moldovei cu gaze naturale în revers urmează a fi perfectat până în data de 12 decembrie. Dispoziția a fost emisă de către președintele Consiliul de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Potrivit unui comunicat al "Moldovagaz", în cazul lipsei tranzitului gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei, se pregătește aprovizionarea cu gaze a țării noastre în flux revers de gaze naturale prin culoarul transbalcanic - din Bulgaria și România prin Ucraina.

În acest scop va fi semnat un singur Acord de interconectare cu partenerul din Ucraina (SRL „Operatorul sistemului de transport gaze al Ucrainei”) pentru toate punctele transfrontaliere comune precum sunt: Alexeevca, Ananiev, Grebeniki, Limanscoe și Căușeni.