Moldovagaz va efectua astăzi plata avansului către Gazprom. Banii vin de la Guvern10Foto© agora.md

Moldovagaz va efectua astăzi plata avansului către Gazprom. Banii vin de la Guvern

, 37 știri, 12 vizualizări

Guvernul va efectua plata în avans de 46,9 milioane de lei către Moldovagaz a compensațiilor diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale acordate consumatorilor casnic. Cu acești bani, Moldovagaz va completa suma necesară pentru avansul pe care trebuie să-l achite companiei ruse Gazprom. Decizia a fost luată de Comisia Națională pentru Situații Excepționale, după ce Parlamentul a instituit Stare de Urgență pentru 60 de zile.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va efectua plata în avans a compensațiilor diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale acordate consumatorilor casnici pentru lunile ianuarie-martie 2022, în sumă de 46,9 milioane de lei. Ulterior, Ministerul Finanțelor va efectua finanțarea conform documentelor de plată în ziua prezentării acestora de către MMPS.

Potrivit deciziei, Moldovagaz va raporta lunar compensațiile.  În cazul în care suma avansului depășește suma compensațiilor acordate și raportate pentru lunile ianuarie-martie 2022, soldul va fi restituit către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.