Moldoveanul care și-a înscenat moartea ca să înșele asigurările din SUA s-a declarat vinovat în fața unui tribunal din Minneapolis3Foto© agora.md

Moldoveanul care și-a înscenat moartea ca să înșele asigurările din SUA s-a declarat vinovat în fața unui tribunal din Minneapolis

, 5 știri, 22 vizualizări

Moldoveanul Igor Vorotinov, care în 2011, și-a înscenat propria moarte în SUA, pentru a obține de la o companie de asigurări 2 milioane de dolari, s-a declarat vinovat vineri, în fața unui tribunal din Minneapolis. Acesta urmează să își afle sentința pe 29 iulie. Soția acestuia, Irina Vorotinov, care urma să devină beneficiar al banilor, după așa-zisa moarte a moldoveanului, și fiul lor Alkon Vorotinov, și-au aflat deja pedepsele.

Igor Vorotinov a fost reținut în Reăublica Moldova pe 14 noiembrie anul trecut și ulterior, extrădat în SUA. Autoritățile americane îl dăduseră în căutare încă în 2015.

Potrivit Adevărul.ro cu referire la Departamentului de Justiție al SUA, în martie 2010, fiind stabilit în SUA, statul Minnesota, Igor Vorotinov și-a făcut o poliță de asigurare de viață la compania de asigurări „Mutual of Omaha Insurance Company”, în valoare de 2 milioane de dolari.