Moldovenii care activează în Rusia ar putea avea dreptul la pensie pe teritoriul ambelor state7Foto© deschide.md

Moldovenii care activează în Rusia ar putea avea dreptul la pensie pe teritoriul ambelor state

, 11 știri, 5 vizualizări

Astăzi, 14 mai, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au demarat consultările moldo – ruse pe marginea încheierii Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul securității sociale.

Scopul Acordului este asigurarea cu drepturi la pensie, cetățenilor care desfășoară o activitate de muncă pe teritoriul ambelor state. „Încheierea acordului va avea un impact pozitiv asupra bunăstării persoanelor și va motiva cetățenii țării noastre să activeze în sectorul formal și va crea condiții favorabile pentru reîntoarcerea acestora în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al instituției.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Nelea Rusu a salutat experții din Federația Rusă, menționând importanța dialogului bilateral cu Republica Moldova în domeniul asigurării cu pensii, astfel încât, cetățenii noștri care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă pe teritoriul Federației Ruse să aibă drepturi egale la pensii și prestații sociale.