Moldovenii care călătoresc spre Rusia, Ucraina și România sunt informați despre noul sistem electoral
Foto: diez.md

Moldovenii care călătoresc spre Rusia, Ucraina și România sunt informați despre noul sistem electoral

5 știri, 11

La Gara Feroviară Chișinău s-a desfășurat o amplă acțiune de informare a cetățenilor privind implicarea lor în procesul decizional și noul sistem electoral.

Astfel, reprezentanții CEC și CICDE au mers la gară pentru a comunica direct cu cetățenii care pleacă în afara Republicii Moldova. Pasagerii cursei de tren cu destinația Moscova, București, Kiev și Odessa au primit „Ghidul Alegătorului în străinătate”.

Distribuirea materialelor informative pentru diasporă, la punctele de trecere a frontierei a demarat la începutul lunii aprilie 2018. Acțiunea este organizată în cadrul unei ample Campanii de informare și educare electorală, cu genericul „Democrația contează”, inițiată de Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).

De asemenea, urmează să fie deschise puncte de informare la ambasade și misiuni diplomatice ale Republicii Moldova, unde cetățenii moldoveni vor putea să se informeze pentru a merge la vot conștient și pregătiți.

Potrivit modificărilor la lege aprobate de Parlamentul Republicii Moldova, următoarele alegeri parlamentare ordinare vor avea loc în baza unui sistem electoral mixt: o combinație dintre sistemul reprezentării proporționale și sistemul majoritar. În circumscripția națională (care cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova și secțiile de votare din străinătate) se aleg 50 de deputați în baza votului...

    Citește pe stirilocale.md