Moldtelecom a finalizat prima etapă de extindere a rețelei LTE 4G4Foto© jurnal.md

Moldtelecom a finalizat prima etapă de extindere a rețelei LTE 4G

, 5 știri, 2 vizualizări

În cadrul primei etape de extindere a fost inclus orașul Chișinău și centrele raionale din nordul țării. Astăzi, orașele Chișinău, Bălți, suburbiile acestora și centrele raionale Briceni, Dondușeni, Fălești, Florești, Glodeni, Râșcani, Ocnița se bucură de o acoperire îmbunătățită a rețelei 4G. Aceasta le permite abonaților Unité să navigheze pe internet la viteză sporită de până la 175 Mbps. Toate activitățile preferate online le sunt disponibile în rețea 4G oriunde s-ar afla.

În cadrul lucrărilor de extindere au fost alocate echipamente performante noi care au îmbunătățit substanțial acoperirea existentă și au asigurat o acoperire completă pentru locațiile noi. Planul de dezvoltare face parte din strategia companiei care este orientată către asigurarea unei experiențe superioare în utilizarea serviciilor care se reflectă de altfel și în campaniile promoționale ale companiei.

În confirmarea acestui fapt, sunt rezultatele obținute de companie în Trimestrul 2 al anului 2020. Potrivit datelor publicate de ANRCETI, Unité continuă să înregistreze un trend pozitiv de creștere pe piața serviciilor de telefonie și internet mobil. Pe piața serviciilor de telefonie mobilă, Unité înregistrează cea mai mare creștere la numărul de abonați, de 3% comparativ cu trimestrul precedent. La serviciile de internet mobil, Unité este unicul operator cu trend pozitiv de creștere, de 1,65% după numărul de abonați și de 25,37% după venituri, comparativ cu Trimestrul 1 al anului curent.