Moment istoric. SpaceX a lansat cea mai puternică rachetă din lume cu succes în spațiu

Moment istoric. SpaceX a lansat cea mai puternică rachetă din lume cu succes în spațiu

13 știri, 12

SpaceX a lansat cea mai puternică rachetă din lume cu succes în spațiu. Aceasta a decolat de pe platforma din Florida de unde a decolat și racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au coborât pe lună.

Din cauza vântului puternic compania a amânat zborul pentru ora 8:45 GMT (22:45, ora României) de pe platforma din Florida. Fereastra inițială de zbor a fost programată între ora 6:30 p.m GMT (20:30, ora României) și ora 9:30 p.m. GMT (11:30 ora României), scrie Descoperă.

Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy va fi capabilă să trimită sateliți giganți pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. Mail Online notează că Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de kilometri de Pământ.

Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare și se vor reîntoarce pe Pământ. Însă lansarea este extrem de riscană, după cum a afirmat și Elon Musk ar exista '„șanse mari ca vehiculul să nu ajungă la destinație''.

În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu mașina electrică atașată de rachetă. În interiorul mașinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din mașină se va auzi melodia „Space Oddity'' a lui David Bowie.

Racheta poate livra în cadrul unei s...

    Citește pe realitatea.md


    Elon Musk, 9 luni
    Elon Musk scrie istorie! Cea mai puternică rachetă din lume a fost lansată cu succes