Morari spune că șeful CNA l-a rugat să înceteze urmărirea penală în cazul finanțării PSRM și anticipează percheziții. Reacția lui Flocea2Foto© deschide.md

Morari spune că șeful CNA l-a rugat să înceteze urmărirea penală în cazul finanțării PSRM și anticipează percheziții. Reacția lui Flocea

, 4 știri, 13 vizualizări

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, susține că directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea, l-a rugat să verifice dosarulul privind finanțarea PSRM și, dacă e posibil, să înceteze urmărirea penală. Flocea este de părere că declarația a fost făcută pentru „a atrage atenția”.

Într-un interviu acordat pentru timpul.md, Morari a menționat că „discuția cu șeful CNA a avut loc între 18 și 20 noiembrie, iar eu am fost demis pe 10 decembrie”.

Contactat de ZdG, acesta a spus că Flocea, cu care a lucrat o perioadă, îi părea „o persoană corectă” și „nu credeam că președintele Dodon ar putea avea influență asupra lui”. El a mai adăugat că a fost doar o rugăminte și că „nu spun că m-a intimidat cumva, am spus realitatea”.