Moscova panicată! Peste 20.000 de oameni evacuați în urma unor alerte cu bombă

Moscova panicată! Peste 20.000 de oameni evacuați în urma unor alerte cu bombă

10 știri, 13

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate miercuri din centre comerciale, gări și universități din Moscova, în urma unor alarme cu bombă. Potrivit presei de la Moscova, în total au fost recepționate aproximativ 30 de apeluri telefonice care au început simultat și au continua după începerea evacuărilor.

„Pare să fie un caz de terorism la telefon, dar trebuie să verificăm credibilitatea acestor mesaje”, a declarat o sursă din serviciile de intervenție în situații de urgență,

Serviciile de urgență au anunțat că unități de geniști și câini antrenați verifică toate clădirile vizate.

Printre cele 30 de locuri unde s-au înregistrat amenințări cu bombă se numără cele mai mari trei gări din oraș, peste 10 centre comerciale, inclusiv unul de lângă Piața Roșie și trei universități, printre care Universitatea de Medicină și Institutul de Stat pentru Relații Internaționale.

Potrivit interlocutorului TASS, deja au fost verificate cel puțin cinci obiective, printre care gările Kazanski și Kievski, unde amenințările s-au dovedit a fi false.

În ultima vreme, într-o serie de orașe rusești, cum ar Stavropol, Iujno-Sahalin, Magadan, Vladivostok, Perm, Kalinigrad, Iakutsk, Krasnoiarsk, au fost înregistrate o serie de apeluri telefonice anonime, care informau cu privire la amplasarea de obiecte explozive în centre comerciale, clădiri administrative, școli, universități și cinematografe.

Foto: Gaz...

    Citește pe moldova.org