Moscova sfidează Interpolul și în ziua când a fost promulgată legea anti-propagandă la Chișinău, continuă șantajul cu dosare politice la adresa lui Plahotniuc
Foto: tv8.md

Moscova sfidează Interpolul și în ziua când a fost promulgată legea anti-propagandă la Chișinău, continuă șantajul cu dosare politice la adresa lui Plahotniuc

15 știri, 14

Federația Rusă continuă presiunea prin dosare politice asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Judecătoria de circumscripție din Moscova a menținut în vigoare decizia instanței inferioare, prin care președintele partidului de guvernare din Moldova este anunțat în căutare, fiind învinuit într-un dosar pentru ură rasială, politică, ideologică și etnică.

Este de menționat că decizia a fost pronunțată în aceeași zi în care la Chișinău, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promulgat, în calitate de președinte interimar, legea care interzice propaganda rusească.

Judecătoria a menținut și decizia de a-l anunțat pe Vlad Plahotniuc în căutare internațională. Astra chiar dacă demersul rușilor a fost respins de Interpol, ca fiind motivat politic. De asemenea, Secretariatul General al Interpol a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în bazele de date naționale pe acest nume.

Amintim că judecătoria raională Basmanîi a declarat pentru presa din Rusia că Vlad Plahotniuc este cercetat penal pentru ură rasială, politică, ideologică și etnică. În replică, Partidul Democrat a catalogat acțiunile Rusiei drept o provocare, hărțuire și persecuție politică la care sunt supuși reprezentanții partidului, oficiali ai Guvernului și Parlamentului.

    Citește pe abcnews.md