Mărțișorul a fost inclus în patrimoniul cultural UNESCO

Mărțișorul a fost inclus în patrimoniul cultural UNESCO

24 știri, 4

Mărțișorul a fost inclus în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, pe o rețea de socializare.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței UNESCO, care a avut loc pe insula Jeju, din Coreea de Sud.

Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial cuprinde elemente culturale imateriale din toată lumea, și are scopul de a le proteja și de a promova înțelegerea semnificației lor. Această listă este publicată de Comisia Interguvernamentală pentru păstrarea Patrimoniului Cultural Imaterial, iar membrii acesteia sunt aleși de statele membre întrunite în Adunarea Generală a ONU.

Lista a fost înființată în 2008 când a intrat în vigoare Convenția pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Imaterial⁠ din 2003.

PUBLIKA.MD amintește că în 2016, tehnicile tradiționale de realizare a covoarelor în România și Republica Moldova au fost înscrise în patrimoniul cultural UNESCO.

Iar în 2013, țara noastră și România au mai introdus pe lista patrimoniului UNESCO "Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova".

    Citește pe publika.md