Muzica clasicilor Carl Orff, Giuseppe Verdi și Johann Strauss. Care este programul festivalului de muzică clasică în aer liber – DescOPERĂ
Foto: diez.md

Muzica clasicilor Carl Orff, Giuseppe Verdi și Johann Strauss. Care este programul festivalului de muzică clasică în aer liber – DescOPERĂ

12 știri, 7

Cea de a III-a ediție a festivalului de muzică clasică în aer liber – DescOPERĂ va fi organizată în Orhei. La rezervația cultural – naturală „Orheiul Vechi” va răsuna, timp de trei zile muzica clasicilor Carl Orff, Giuseppe Verdi și Johann Strauss.

Seri calde într-un amfiteatru natural, cu atmosferă condimentată cu cele mai remarcabile opere, în interpretarea orchestrelor și soliștilor autohtoni și de peste Prut, sub bagheta cunoscutului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.

Vezi mai jos care este programul celei de-a III-a ediții a Festivalului de muzică clasică în aer liber DescOPERĂ, care va avea loc în perioada 15-17 iunie, în Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi:

#Ziua 1 (15 iunie) – monumentala cantată scenică Carmina Burana, cea mai faimoasă lucrare a compozitorului german Carl Orff care va culmina cu fragmentul fundamental și arhicunoscut „O Fortuna”, inspirată dintr-o colecție copleșitoare de 300 de cântece scrise în perioada secolelor XII și XIII, Carl Orff compune în 1937 celebra cantată care poartă același nume ca și originalul literar. Opera va fi interpretată de soprano Tatiana Costiuc, maestru în artă, împreună cu tenorul român Sorin Lupu și baritonul Andrei Otean.

Soliștii vor fi acompaniați de Capela Corală Academică „Doina” și orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale, dirijată de Friedrich Pfeiffer.

    Citește pe diez.md