Naftogaz Ucraina despre ieftinirea gazelor naturale pentru Moldova: Rusia a făcut o reducere care nu este reducere de fapt3Foto© ziarulnational.md

Naftogaz Ucraina despre ieftinirea gazelor naturale pentru Moldova: Rusia a făcut o reducere care nu este reducere de fapt

, 6 știri, 6 vizualizări

Federația Rusă, ca un marketolog politic experimentat, a conceput din nou o reducere care nu este o reducere. Matematica simplă arată că, dacă Moldova acum ar cumpăra gaze din Slovacia și le-ar transporta prin Ucraina, prețul la intrare ar fi de aproximativ 190 $.

În timp ce „prețul frățesc, oferit cu reducere” de la „Gazprom”, este de 237 $, cu 20% mai mare decât prețul de piață disponibil pentru Moldova”, afirmă reprezentanții „Naftogaz”, pe pagina de Facebook a instituției. „Acum cinci ani ne-am dovedit și nouă, și Europei, și Rusiei că putem aproviziona țara cu gaze naturale și fără Gazprom, politică și, de asemenea, să economisim.

Astăzi, Moldova poate profita de aceste oportunități pentru care am luptat atât de mult în anii 2014-2015”, se mai menționează în postare. Reamintim că potrivit lui Igor Dodon, începând cu 1 octombrie, prețul la gazele rusești furnizate Moldovei va scădea. O decizie în acest sens ar fi fost luată în cadrul întrevederii sale cu președintele rus, Vladimir Putin.