Nagacevschi: Eliberarea lui Filat - Am multe semnale că există elemente de ilegalitate2Foto1Video© adevarul.ro

Nagacevschi: Eliberarea lui Filat - Am multe semnale că există elemente de ilegalitate

, 5 știri, 28 vizualizări

„Îmi apar tot mai multe semnale că există elemente de ilegalite cu privire la încheierea pronunțată. Aștept poziția ANP și să mi se explice în ce temei a fost depus demersul, dacă este întemeiat și care sunt modalitățile de contestare aunei asemenea încheieri și, totodată, dacă încheierea este executorie din momentul pronunțării”, a declarat ministrul.

„Șeful interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, care a fost numit în august 2019 de către Olestea Stamate, semnează demersul către instanța de judecată prin care solicită eliberarea lui Vlad Filat. Coincidență? Nu știu. Am să încerc să mă clarific. Am să încerc să înțeleg dacă i-a fost comunicat, în general, Olesei Stamate despre acest dosar”, a mai declarat Fadei Nagacevschi.

Pe de altă parte, fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate a negat acuzațiile precum că în spatele acestei decizii ar sta Guvernul Sandu. Și fosta prim-ministră Maia Sandu a reacționat la acuzațiile socialiștilor și ale lui Igor Dodon. Sandu a spus că eliberarea lui Vlad Filat din închisoare „nu are nimic în comun” cu Guvernul pe care l-a condus.