Natalia Gavrilița a vizitat un complex agroindustrial din satul Șișcani6Foto© tribuna.md

Natalia Gavrilița a vizitat un complex agroindustrial din satul Șișcani

, 7 știri, 10 vizualizări

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat un complex agroindustrial din satul Șișcani, raionul Nisporeni, specializat în prelucrarea și uscarea fructelor. Întreprinderea vinde produsele finite pe piața internă, dar și în țări ca România, Bulgaria, SUA, Canada etc., informează TRIBUNA.

Dorin Cibotaru, administratorul companiei, a spus că intenționează să depună dosare de participare la programele de suport ale Guvernului, „pentru a fi mai competitivi și mai pregătiți de piața europeană”. „Ne-am propus să dezvoltăm și să modernizăm compania, inclusiv să-i creștem capacitatea de producere, dublând numărul de angajați. În perspectivă, ne dorim ca produsele noastre să ajungă și pe mesele copiilor din grădinițele și școlile din țară”, a menționat antreprenorul.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că sprijinul antreprenorilor este una din prioritățile  Guvernului. Executivul va continua să susțină mediul de afaceri, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, inclusiv al fondului FACEM, ce presupune linii de creditare pe termen lung, la dobândă fixă, pentru ca agenții economici să-și poată planifica mai bine investițiile.