Negocieri în vederea implementării proiectului deșeurilor solide3Foto© tv8.md

Negocieri în vederea implementării proiectului deșeurilor solide

, 6 știri, 2 vizualizări

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) ar putea să susțină un poriect privind deșeurile solide din municipiul Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Municipal Chișinău. Conform deciziei adoptate, în termen de trei luni, primarul general, Ion Ceban, va prezenta Conceptul definitivat privind implementarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”.

Ala Mârza, consilier al primarului general, raportor asupra proiectului de decizie, a menționat că municipiul Chișinău este cel mai mare generator de deșeuri solide din republică, astfel că domeniul de profil este unul complex, care necesită investiții substanțiale, inclusiv în poligonul de depozitare de la Țânțăreni, conservarea gunoiștii de pe strada Uzinelor, amenajarea stațiilor de tratare a levigatului, cheltuielile pentru transportarea și evacuarea gunoiului menajer, sortarea deșeurilor etc.

În aceste condiții, administrația publică locală trebuie să-și stabilească prioritățile pentru acest domeniu și să conlucreze cu partenerii externi în vederea obținerii surselor financiare pentru dezvoltare.