Nemerenco: Pentru angajații nevaccinați ai ASP ar putea fi introdusă obligativitatea testării4Foto© publika.md

Nemerenco: Pentru angajații nevaccinați ai ASP ar putea fi introdusă obligativitatea testării

, 6 știri, 2 vizualizări

Angajații Agenției Servicii Publice, care nu sunt vaccinați anti-COVID-19, ar putea fi obligați să prezinte rezultatele negative ale testelor COVID-19 o dată la 14 zile, ca și angajații din sistemul educației. Despre această intenție a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Potrivit ei,  în condițiile unei rate scăzute de vaccinare, testarea obligatorie a angajaților ASP ar duce la reducerea numărului de cazuri de COVID-19.

„Se examinează posibilitatea creării unor medii sigure în anumite instituții, acolo unde contactul cu clienții este foarte înalt și el pune în pericol atât sănătatea celor care activează în aceste instituții, cât și a clienților. De exemplu, Agenția Servicii Publice unde există un mare trafic de persoane. Discutăm despre propunerea testării, dar nu poate fi vorba despre obligativitatea vaccinului, sub nicio formă”, a precizat Nemerenco.

Ministra Sănătății spune că, pentru unele categorii de angajați nevaccinați se examinează posibilitatea testării obligatorii și prezentarea rezultatelor negative la locul de muncă.