NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei, vine cu o serie de precizări3Foto© publika.md

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei, vine cu o serie de precizări

, 6 știri, 11 vizualizări

NGM Company este responsabilă exclusiv de loterie și pariuri sportive și nu are nicio atribuție la aparate de joc, de care este responsabilă Întreprinderea de Stat Loteria Națională a Moldovei.

Nu corespund adevărului afirmațiile că loteria nu plătește impozite. Până la încheierea contractului de PPP, timp de mai mulți ani, loteria de stat a activat în pierdere și nu a asigurat venituri la bugetul de stat. În momentul de față, statul beneficiază de o parte din venituri din vânzarea biletelor de loterie, sub formă de dividende.

La fel, partenerul privat achită un impozit pe profit din activitățile licențiate, în mărime de 12%, la fel ca și alți agenți economici din Republica Moldova. Toți partenerii implicați în această industrie, inclusiv distribuitorii de bilete, instituțiile mass-media care difuzează publicitatea produselor de loterie, etc la fel plătesc un impozit de 12% pe venitutile obținute din activitatea descrisă. Mai mult, din toate serviciile se achită TVA, care nu se restituie și rămâne la buget, sub formă de venituri suplimentare ale statului.